Over Jongenhof

In het dorpje Lerop, vlakbij Roermond, ligt het fruitbedrijf van de familie Timmermans. Beter bekend als Jongenhof. Sinds 1829 is onze familie al gevestigd op deze mooie hoeve, die bereikbaar is middels twee imposante lanen.
Hoeve Jongenhof Lerop
Geschiedenis
Er kan terug gegaan worden naar het jaar 1326. De hoeve had in die tijd de naam ‘Den Hoff te Ledorp’. De naam Jongenhof is voor het eerst opgedoken in 1685. de reden van deze naamsverandering blijft nochtans een raadsel. In 1811 kwam de hoeve in handen van de adellijke familie Michiels van Kessenich. In 1829 verpachtten zij de hoeve aan de familie Timmermans.

In 1954 is in de toren van de boerderij een Mariabeeld geplaatst, dat is vervaardigd door de kunstacademie van Maastricht. De reden hiervan is dat het bedrijf in dat jaar 125 jaar werd gepacht door onze familie.
Vijftig jaar later, na 175 jaar pacht, hebben de huidige eigenaren Sef en zoon Jef Timmermans het bedrijf in 2004 gekocht van de familie Michiels van Kessenich. Jef Timmermans is de vijfde generatie die het bedrijf overneemt.

Het bedrijf
Het bedrijf bestaat uit drie verschillende sectoren: fruitteelt (appels 5,30 ha en peren 2,50 ha), veeteelt (weiland 15 ha) en akkerbouw (21 ha). Het fruit dat wij telen wordt verkocht in onze boerderijwinkel Jongenhof. Hier is ook de mogelijkheid om het vleespakket van onze eigen runderen te bestellen. Bewust hebben we gekozen voor Boerderijwinkel Jongenhof ‘Proef ’t Verschil!’ Wij willen u als consument uitdagen om inderdaad eens het verschil te proeven van onze (h)eerlijke en gezonde producten. Ervaar de smaak van het fruit dat met veel liefde, zorg en kennis wordt geteeld. Probeer eens het rundvleespakket van onze runderen of het sap van ons fruit. Breng eens een bezoek aan onze winkel en laat u overtuigen.

Kom en... Proef ’t Verschil!