Appels

Er zijn verschillende soorten appels. Om u een korte indruk te geven wat u ervan kunt verwachten, staan hier beneden de eigenschappen.

Elstar:
knapperige zoet/zure appel met een aangename karakteristieke frisse smaak.
September t/m mei

Jonagold / Jonagored:
harde appel met een zoete smaak, erg sappig en dorstlessend.
Eind september t/m juni

Golden Delicious:
een goud/geel/groene appel met twee smaken: bij het groene een lichtzure smaak. Bij een rijpere goud/gele vrucht een zoete smaak.
Eind september t/m mei

Cox Orange:
een appel op zich. Geen andere appel heeft de smaak, zoals de Cox hem kent. Zoet/zuur, maar neigt naar het zure. Een pittig aroma.
Half september t/m januari

Rubinette:
kruising tussen Cox en Golden Delicious. Smaak van de Cox en de sappigheid van de Golden.
Half september t/m april

Braeburn:
geen appel is zo hard als de braeburn. Een zoet/zure smaak en stevig vruchtvlees. Een appel om echt in te bijten.
Oktober t/m mei

Pinova:
een stevige appel met een zoet/zure smaak, die meer naar het zoete neigt.
Oktober t/m april

Boskoop / Goudreinette:
een tamelijk zure appel, die weinig uit de hand wordt gegeten. Veelal gebruikt bij rode kool, appelmoes etc.
Half september t/m maart

Delbar / Delcorf:
de eerste appel van het seizoen. Door zijn frisse zoete smaak en sappig vruchtvlees ook een uitstekende dorstlesser.
Half augustus t/m september